Zadržan u pritvoru
42

Sarajevska policija uhapsila osumnjičenog za aktiviranje bombe u Arapovoj ulici

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode Z.Dž., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je aktivirao bombu u sarajevskoj ulici Arapova.

Podsjećamo, stanovnike sarajevskog naselja Medrese sinoć je uznemirila eksplozija. Kako nam je rečeno u MUP-u KS, eksplozivna naprava bačena je u dvorište porodične kuće vlasnika T. E. u 23:50 sati, a povrijeđenih nije bilo.

"Postoje osnovi sumnje da je dana 18.9.2017. godine u 23,50 sati u ulici Arapova, općina Stari Grad Sarajevo aktivirao ekspozivnu napravu u dvorištu porodične kuće vlasništvo T.E. iz Sarajeva. Izvršenim pretresom stana koji Z.Dž. koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke 'Zoraki', sa okvirom bez municije i mobilni telefon", saopćeno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istog.