27 krađa u augustu
65

Sarajevska policija u obračunu s lopovima: Upola manje ukradenih auta nego u istom periodu 2016.

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Krađu automobila, kao vječiti problem na području Kantona Sarajevo, očigledno je nemoguće iskorijeniti u potpunosti, pa se građani trebaju zadovoljiti podatkom iz MUP-a KS da je u augustu 2017. godine prijavljeno 27 teških krađa motornih vozila.

"U augustu 2017. godine na području Kantona Sarajevo prijavljeno je 27 teških krađa motornih vozila, što je za 52,63 posto manje u odnosu na isti period 2016. godine", istakli su iz MUP-a KS za Klix.ba.

Istakli su kako je evidentno da je u navedenom periodu, u odnosu na isti period prošle godine, došlo do smanjenja krivičnih djela teških krađa motornih vozila.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo svakodnevno rade na rasvjetljavanju krivičnih djela, pronalasku predmeta koji potiču iz tih djela, kao i pronalasku lica koja su za njih odgovorna", naveli su iz MUP-a KS.

Naveli su da tokom augusta tekuće godine nisu imali prijave građana da su na prodajnim mjestima primijetili ukradene auto-dijelove, kao i da im informacije građana nisu bile od koristi pri pronalasku ukradenih motorna vozila.