Crna hronika
57

Sarajevska policija traga za napadačem na devetnaestogodišnju djevojku

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je utvrđeno da se Eldin Matulović (22) ne može dovesti u direktnu vezu s napadom na djevojku A. A. (19), koji se dogodio u subotu u sarajevskoj ulici Zuke Džumhura, te je on nakon hapšenja pušten na slobodu, nastavljena je potraga za napadačem koji je djevojci nanio povrede opasne po život, saznajemo u sarajevskoj policiji.

Naime, iako je Matulović uhapšen pod sumnjom da je teško povrijedio djevojku, naknadnim provjerama utvrđeno je da se Matulović ne može dovesti u vezu s napadom te da je djevojci povrede nanijela treća osoba. No, zvaničnu potvrdu ove informacije nismo mogli dobiti.

U sarajevskom tužilaštvu su istakli kako informacije o ovom slučaju ne mogu davati s ciljem zaštite istrage koja se vodi u ovom slučaju.

Podsjećamo, sve se dogodilo u subotu navečer u ulici Zuke Džumhura do broja 26 u općini Centar, a policiji su cijeli slučaj prijavili pripadnici Hitne pomoći kazavši kako su imali intervenciju u pomenutoj ulici te kako teško povrijeđenu djevojku prevoze na KUM.

Navodno, djevojka je zadobila težu povredu u predjelu leđa i to ubodnu ranu, a policiji je kazala kako ju je napala nepoznata osoba.

Dežurni ljekar na KUM-u konstatovao je kako je ona zadobila teške povrede opasne po život te je zadržana na daljnjem liječenju.

Naime, zadobila je ubodnu ranu u grudni koš, ali i lom nosa te kontuzije glave. Zbog toga je smještena na Kliniku za torakalnu hirurgiju na daljnje liječenje.

Nakon što je djevojka zbrinuta policija se dala u potragu za napadačem te je Matulović uhapšen jučer u jutarnjim satima. Uslijedilo je saslušanje u policijskim prostorijama, ali istim je utvrđeno da on nije izvršilac napada.

Matulović je inače dobro poznat organima gonjenja. Naime, u januaru ove godine uhapšen je u akciji "Panorama" zbog pripadnosti grupi koja se bavila krađama automobila i iznudama. Prošle godine je u istoj ulici u kojoj je napadnuta djevojka slomio lobanju šesnaestogodišnjem Belminu Moriću izudaravši ga palicom po glavi.

Roditelji povrijeđenog dječaka tada su izjavili medijima kako Matulovići teroriziraju stanovnike Koševskog Brda te da je njihov sin batine dobio jer je branio mlađeg brata od kojeg je Eldin tražio novac.