Po nalogu Tužilaštva
117

Sarajevska policija privela 14 osoba zbog zloupotrebe položaja i pranja novca

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevska policija privela je u srijedu 14 osoba koje se sumnjiče za učestvovanje u činjenju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te pranje novca.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnju sa Poreskom upravom FBiH, izvršili su u srijedu pretrese na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo. Tom prilikom izvršeno je pretresanje trinaest prostorija pravnih lica, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Naime, preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja i pranja novca, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih je pozvano, ispitano i kriminalistički obrađeno 14 osoba.

Riječ je o J.A., rođen 1976.godine, M.A., rođena 1975.godine, V.A., rođen 1988.godine, B.N., rođen 1958.godine, B.S., rođen 1974.godine, H.E., rođen 1954.godine, B.S., rođen 1959.godine, M.L., rođen 1977.godine, B.F., rođen 1952.godine, B.Z., rođen 1958.godine i Š.M., rođen 1968.godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Slobode su lišeni K.E., rođen 1979.godine, S.Š., rođen 1965.godine i A.S., rođen 1963.godine, svi nastanjeni u Sarajevu i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih osoba, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.E., S.Š. i A.S. dana 27.2.2018.godine uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.