Crna hronika
0

Sarajevska policija imala informaciju o prodaji droge

Sarajevo-x.com
Sanel Kreho, Adis Hodžić, Safet Kolašinac, Dalibor Lugonja i Alen Janjoš koji su uhapšeni sinoć oko 18 sati u akciji sarajevske policije zbog preprodaje marihuane bit će danas predati sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu. Nakon što budu saslušani, Tužilaštvo će odlučiti koje će zakonske mjere biti poduzete protiv njih. Sarajevo-x.com saznaje kako je došlo do hapšenja ove petorke.

Naime, sarajevska policija i Tužilaštvo imali su dojavu da će doći do preprodaje droge, te su uhapšenima opkolili područje oko sarajevskog stadiona "Koševo“.

Kolašinac, koji je trebao prodati drogu ostalim uhapšenim, prvo je automobilom otišao u pravcu naselja Srednje odakle je uzeo drogu. Potom je u Semizovcu ostavio svoj automobil, a on i Janjoš su Janjoševim automobilom putovanje nastavili u pravcu stadiona Koševo gdje su ih čekali Hodžić, Kreho i Lugonja. Međutim, četvorka je mislila prevariti Kolašinca, odnosno uzeti drogu a ne platiti je, te su Hodžić, Kreho i Lugonja glumili policiju, ne znajući da su specijalci opkolili stadion... , tako da je petorka pala u ruke pravoj policiji. Da su Kolašinca htjeli prevariti, i ne platit mu drogu pokazuje i činjenica da kod uhapšenih nije pronađen novac.

Osim tri kilograma marihuane, policija je kod Lugonje pronašla i 20 grama heroina. Inače, Kreho, je inače ranije osuđen da je pripadnik zločinačke organizacije u slučaju automafije, Hodžić je osuđen za isto krivično djelo, Kolašinac je osuđivan zbog proizvodnje i prodaje droge i oružja, a Lugonja je nedavno izašao iz zatvora u Italiji, a Janjoš je prije mjesec dana osuđen na dvije godine zatvora zbog dilanja droge.