S mjesta događaja
307

Sarajevska policija identificirala osumnjičenog za ubistvo jedne osobe u Hadžićima

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Policija Kantona Sarajevo je identificirala osumnjičenog za ubistvo jedne osobe u Ramićima, općina Hadžići. Kako nezvanično saznaje Klix.ba riječ je o osobi inicijala T.K. Detalji o njegovom identitetu se u cilju istrage ne otkrivaju.
U popodnevnim satima u Ramićima došlo je do ubistva jedne muške osobe. Policija KS je o ovome ubistvu obaviještena u 17:10 sati, a na mjesto događaja upućeno je više patrola policijskih službenika.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS rekao nam je da će uviđajem rukovoditi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Osoba koja je osumnjičena za izvršenje ovog krivičnog djela je, nakon što je stavljena pod kontrolu policijskih službenika, podvrgnuta neophodnoj trijaži s ciljem kontrole njegovog zdravstvenog stanja u odnosu na eventualne indikacije na koronavirus, te je potom upućeno na ljekarski pregled. Više informacija o ovom krivičnom djelu biće poznato nakon što uviđaj bude u potpunosti završen", kazao nam je Hadžiabdić.