Kod Elektroprivrede
0

Sarajevo: Žena pala na šine ispred tramvaja

Piše: N. J.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Iako su prve informacije iz policije bile da je tramvaj u 11:10 sati kod zgrade Elektroprivrede BiH u Sarajevu udario pješakinju, uviđajem je uvtrđeno da su se stvari odvijale na drugačiji način.

Kako nam je po završetku uviđaja potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, tramvaj nije udario pješakinju Fikretu Delić (1940), nego je ona, kako je i sama izjavila policajcima, pretrčavajući cestu zapela za šine i pala, tik ispred tramvaja. Dodala je kako pritom nije udarila u tramvaj, niti je tramvaj udario nju, budući da je vozač uspio na vrijeme zakočiti.

No, dok su iz policije praktično demantovali prvu svoju informaciju prema kojoj je tramvaj udario pješakinju, iz preduzeća GRAS ističu da je "kontakta" ipak bilo, ne preciziravši je li tramvaj udario pješakinju, ili pješakinja u tramvaj.

"Do nezgode je došlo kada je pješakinja nepropisno pretrčavala ulicu na mjestu udaljenom 40 metara od pješačkog prelaza pokušavajući doći do tramvajskog stajališta na Socijalnom. Vozač je primijetivši pješakinju kočio i zvučnim signalom pokušavao upozoriti je, ali pri samom zaustavljanju tramvaja 'došlo je do kontakta' između pješakinje i tramvaja pri čemu je pješakinja zadobila lakše tjelesne povrede", naveli su iz GRAS-a.

"Pacijentica je dovezena u 11:30 sati. Zadobila je posjekotinu na glavi. Rana će joj biti ušivena, nakon čega će biti urađeni još neki nalazi. Najvjerovatnije će nakon tog ljekarskog tretmana biti puštena kući", rečeno nam je u bolnici Koševo.

Podsjetimo, tramvaj je prošle sedmice udario pješaka kod remize, uslijed čega je pješak zadobio teške povrede glave opasne po život. Pješak je, kako nam je potvrđeno u bolnici Koševo, od zadobijenih povreda jučer preminuo.