Crna hronika
0

Sarajevo: Zatražen pritvor za vozača Fiata

FENA
Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo uputilo je Općinskom sudu Sarajevo prijedlog za određivanje pritvora Mirzi Valjevcu (34) iz Sarajeva, osumnjičenom za nasilničko ponašanje i napad na službenu osobu prilikom obavljanja dužnosti, potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Jasmina Omičević.

Valjevac je uhapšen nakon incidenta koji je prouzročio, odnosno napada na vozača GRAS-a poslije saobraćajne nezgode što se dogodila u ponedjeljak kod Latinske ćuprije u Sarajevu.

Naime, Valjevac je poslije lančanog sudara u kojem je i sam sudjelovao, izašao iz vozila, te vozača tramvaja izbacio vani, razbivši prednje i bočno staklo tramvaja.

Kako je uviđajem na mjestu događaja utvrđeno, Valjevac je bio za upravljačem Fiata-punto (054-J-324), kojim je udario u stražnji dio terenca marke Kia (A73-M-383), nakon čega se Kia "zabila" u tramvaj koji se kretao prema Vijećnici, a za čijim upravljačem se nalazio Š. E. iz Sarajeva.

Tužiteljstvo je protiv Valjevca otvorilo istragu, a pritvor u ovom slučaju zatražen je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, odnosno ponoviti krivično djelo.