Pljačkaši vrlo aktivni
0

Sarajevo: Za nekoliko sati opljačkane četiri kladionice

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području Kantona Sarajevo sportske kladionice su i jučer bile na udaru razbojnika. Tako su u roku samo tri i po sata opljačkane četiri kladionice.

Prva pljačka se dogodila u 16 sati u sportskoj kladionici “Bet Live” koja se nalazi u ulici Aščiluk, općina Stari Grad. Naime, kako je saopćeno iz MUP-a KS, nekoliko, za sada nepoznatih osoba, prijeteći radnici metalnim predmetom ukrali su novac, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Oko 17.30 sati, u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, nepoznate osobe su prijeteći radnici pištoljem opljačkale sportsku kladionici “Premier”.

U 18.15 sati, u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, nepoznate osobe, također, prijeteći radnici pištoljem, opljačkale su kladionicu “Williams”.

Sportska kladionica "Remi“ koja se nalazi u ulici Nedima Filipovića, općina Novo Sarajevo, opljačkana je 19.25 sati. Nepoznate osobe fizički su napali radnicu, ukrali novac, a potom pobjegli.

"O svim pljačkama obavješten je dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a policija poduzima sve mjere kako bi identifikovala i pronašla izvršioce ovih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.