Poznata imena
0

Sarajevo: Uhapšeni bombaši iz Novopazarske ulice

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Nermina Kepeša, Aliju Zagoricu i Nedima Nurkicu zbog eksplozija u Novopazarskoj ulici u Sarajevu, dok je Haris Plivac uhapšen zbog posjedovanja dvije automatske puške.

Pripadnici MUP-a KS su radeći na rasvijetljavanju bacanja ručnih bombi 19. i 28. septembra u Novopazarskoj ulici, opština Novi Grad Sarajevo, uhapsili K. N. (rođen 1986. godine) zbog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti.

Uhapšen je i Z. A, rođen 1984. godine, zbog pomaganja da je počinio krivično djelo podstrekivanja i pomaganja.

"Tokom kriminalističke obrade K. N. je u potpunosti priznao da je 19. septembra oko 22:55 sati ispred kuće C. H, u dogovoru sa N. N, aktivirao kašikaru, a zatim pobjegao sa mjesta događaja", navode iz MUP-a KS.

On je priznao da je u dogovoru sa N. N, i Z. A, 28. septembra, bacio ručnu bombu u kuću G. N, i ispod automobila "Toyota". Tokom ispitivanja K. N, je priznao da se te noći u "BMW-u" dovezao na mjesto događaja sa Z. A. i N. N.

Policajci su saznali da je K. N, u svom "Golfu 2" držao automatsku pušku, koju je dao P. H. Potom je uhapšen i P. H. (rođen 1987. godine) zbog nedozvoljenog držanja oružja. Kod njega je pronađena i oduzeta automatska puška bez preklopnog kundaka sa 10 metaka i automatska puška sa preklopnim kundakom bez metaka.

Uhapšeni će tokom dana biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.