Crna hronika
32

Sarajevo: Uhapšena dva maloljetnika zbog razbojništva

FENA
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Policijski službenici u srijedu su uhapsili maloljetnike H.E. (2001.) i K.N. (2001.) oba nastanjena u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo, na štetu maloljetnog H.A. iz Sarajeva.

Prilikom pretresa kod K.N. su pronađena i oduzeta dva mobilna telefona.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti tih osoba.

Teška krađaPolicijski službenici u srijedu su uhapsili M.A. (1979.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

On je u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u vozilo ''vw golf 2", vlasništvo Z.F. iz Živinica.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu su prilikom kontrole vozila ''peugeot 406'', kojim je upravljao vozač B.N. (1992.) iz Sarajeva, pronašli drogu.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu i jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, B.N. je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništvo u kiosku ''I Novine'' Nepoznata osoba u srijedu oko 19.45 sati izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u kiosku ''I Novine'', u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo nad maloljetnikomDvije nepoznate osobe u srijedu oko 12.50 sati, u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, izvršile su razbojništvo nad maloljetnim P.S. iz Sarajeva.

Uz prijetnju pištoljem ukraden je mobilni telefon.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Stanje u saobraćaju Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nesreća, od toga 26 s materijalnom štetom i jedna sa dvije lakše povrijeđene osobe.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno deset vozača.

Isključeno je i 13 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.