{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Uhapšen "spiderman" koji je provalio u Župni ured

F
11.10.2011. u 17:27
2
8
Sarajevo: Uhapšen "spiderman" koji je provalio u Župni ured
2
Sarajevo: Uhapšen "spiderman" koji je provalio u Župni ured
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Pripadnici sarajevske Policijske uprave jučer su lišili slobode M. M. (1983) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.
On je 6. oktobra u Ulici Josipa Stadlera u sarajevskoj općini Stari grad izvršio tešku krađu u Župnom uredu "Srce Isusuovo".

Prema riječima župnog vikara vlč. Ive Jezidžića, provalnik je 6. oktobra u 18.30 sati, dok je vlč. Jezidžić slavio Misu u obližnjoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, a župnik misio u crkvi Kraljice svete krunice na Banjskom Brijegu, provalio u župni ured kroz prozor na prvom spratu, do kojeg se popeo ljestvama, te se spustio u prizemlje i provalio kancelarijska vrata te ukrao 130 maraka, zatim sitniš iz dvije kasice za siromahe, ključ od katedrale i skutera i kacigu za skuter.

Po povratku s mise, vlč. Jezidžić primijetio je provaljena vrata te pronašao mladog provalnika u dvorištu kako pokušava upaliti skuter te mu neprimjetno prišao i zatražio da vrati što je otuđio. Provalnik mu je vratio kacigu, i ključeve od katedrale i skutera, ali ne i novac.

U razgovoru provalnik je kazao vlč. Jezidžiću da je lopov i da je gladan te da živi na ulici. Na njegov poziv da uđe u župni ured na razgovor, mladi provalnik je preskočio dvorišni zid i pobjegao.

Uskoro je stigla policija koja je, na temelju video nadzora, prepoznala provalnika koji je, zbog vještine penjanja, dobio nadimak "spiderman", kazao je vlč. Jezidžić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: