Ko će nadoknaditi štetu
169

Sarajevo: Svjetiljka ulične rasvjete pala i oštetila automobil

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Vjerni čitatelj portala Klix.ba je u četvrtak navečer doživio neugodnu situaciju. Svjetiljka ulične rasvjete se doslovno otkinula i pala na njegov automobil BMW te napravila veliku štetu.

Ovo se dogodilo u sarajevskoj ulici Aščiluk na broju 6. BMW je bio parkiran pored zgrade na kojoj je bila montirana svjetiljka ulične rasvjete. Vlasnik automobila je oko 22 sata čuo jak prasak, a kada je izašao iz stana, zatekao ga je šokantan prizor.

"Oko 22 sata sam čuo jak prasak. Izašao sam iz zgrade i vidio da se svjetiljka ulične rasvjete otkinula i pala na moj automobil pri čemu je napravila veliku štetu. Bio sam potpuno šokiran prizorom", izjavio je za portal Klix.ba vlasnik oštećenog BMW-a.

Prema njegovim riječima, izbjegnuta je velika tragedija, jer na mjestu na kojem je ovog puta bio automobil, često sjede djeca. Da je kojim slučajem tako bilo i ovog puta, posljedice bi bile fatalne. Vlasnik automobila je rekao i da ovo nije prvi slučaj pada svjetiljke.

"Srećom, niko nije povrijeđen. Upravo na ovom mjestu, kada nema automobila, djeca često sjede i igraju se. Ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da je neko od mališana bio pored zgrade u trenutku pada svjetiljke. Što je najgore, ovo nije prvi put da rasvjeta jednostavno padne na ulicu. To se dogodilo i ranije, a ova koja je uništila moj automobil, nedavno je popravljana. Zaista se mora nešto učiniti", dodao je naš sagovornik.

Uviđaj su na mjestu događaja izvršili policijski službenici, a vlasnik je predao potrebnu dokumentaciju u svoje osiguravajuće društvo kako bi pokušao pronaći odgovorne i nadoknaditi štetu.