Stalni problemi
148

Sarajevo: Stanari ulice Komatin na meti nasilnika, nadležne mole za pomoć

Dž. P.
Džamija u ulici Komatin koju su uništili vandali
Džamija u ulici Komatin koju su uništili vandali
Stanovnici sarajevske ulice Komatin već duži vremenski period su na meti napada nasilnika. Osim što bez ikakvog motiva fizički nasrću na ljude na ulici, nasilnici su također oštetili i mjesnu džamiju.

Prema riječima stanara ove ulice, posljednji incident zabilježen je sinoć.

"Sinoć su betonskim blokovima oštetili prozore na džamiji i objektu do džamije te bez ikakvog razloga napali komšije. Ne znamo kome više da se obratimo za pomoć, jer su se svi oglušili na naše molbe", ispričao je za Klix.ba jedan od stanovnika ulice Komatin.

Također, stanari kažu da su očajni te da se osjećaju bespomoćno, jer se ovakvi nemili događaju ponavljaju, a nadležni ne reaguju.

"Džamiju u ulici Komatin u posljednjih godinu dana vandali su dva puta uništavali. Obraćali smo se raznim institucijama, policiji", rekao je stanar ulice Komatin.

Prema riječima građana radi se o osobama inicijala M. B., A. B. i još nekoliko njihovih prijatelja. Kažu da su vrlo nasilni i problematični.

"Prošle godine su za Ramazan napali ljude koji su se vraćali sa teravih namaza. Svakodnevno strahujemo od većih problema, bojimo se za našu djecu. Nadamo se da će nadležni nešto poduzeti u skorije vrijeme", apelirali su stanovnici Komatina.