Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dajem sve da je kriv vozač auta, svaki drugi vozač telefon i ne gleda u ulicu, pa sam sam imao 100 susreta u mjesec dana kada levat ide na mene doslovno i u zadnjem minutu diže glavu i koči. Pa majku vam ebem koja vas je tako odgojila, marš negdje na livadu i direktno se jedni u druge zalijećite sa telefonom u rukama. Generalno kultura saobraćaja je nula, NULA nema je.
Da se razumijemo ne branim motoriste, ima bagre svakakve to ulijeće u traku ne gleda, prolazi ne gleda, ide po svom ali ovo je ipak grad, zna se ograničenja, poštuj sve moguće jer ima mnogo pješaka, mnogo svega, ali jok tu baš u gradu, najviše i divljaju.
Tačno, ljudi su omamljeni telefonima u vožnji. Više puta viđeno, to treba najstrožije kažnjavati
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo nije motor, vec skuter. Debil u autu odiuzeo prvenstvo. Nema veceg seljakluka od vozaca motornih vizila - automobila u Sarajevu, a da o mobitelu ne govorim. Uzas, uzas. Koristis mobitel dok vozis - 1000 KM kazna. Ali, cekaj, pa policajci sa pojasom iza leđa ( da ne zvoni) pricaju na mobitel u toku voznj. Os sta cemo? Nista, dajte jos diploma sa Sokoca i Kobiljace,
policijski službenici smiju koristiti mobilni tel tokom vožnje - tako kaže zakon malo procitaj - pa komentarisi - - sviju ti
Neznam u ovom slucaju ko je kriv ali opcenito ovi s ovim skuterima s motorima nista ne gledaju voze kao lidaci i sami ti izleti pred auto a o provkacenju izmedzu vozila da ne pricam
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ovo je vec 10-ti da se nesreća dogadja na istoj lokaciji. Idioti jedni,hoćete li više nešto poduzeti ili čekate novi masakr kao na M.Dvoru??!!
Zagrebačka ulica.... Milanović je kriv
ovi sa motorima na ulicama u gužvi obavezno idu između auta i obavezno uvale se nekom ispred da čovjek ne može da reaguje , čudi me da više nema nesreća sa motoristima
Vozim i sam skuter po Sarajevu poštujući sve prometne propise. Vozač motora je ranjiv, dovoljno je naglo kočenje, lokva na suhoj cesti od zaljevanja cvijeća, bačena plastična flaša... ali su najopasniji nesavjesni vozači auta. Vozač skutera mora imati scenarij za sve situacije, dva koraka ispred sviju, ukoliko želi izbjeći udes.
Realno ima stoke i za volanom, ali na motorima
Hajmo pacenici sad 300komentara o motorima, a u autima svi za telefonom i muzika toliko glasna da ne cuju ni sebe a kamoli druge.
Kod nas je opcenito izrazen nedostatak saobracajne kulture, nevazno koje sresstvo je u pitanju, pa cak i pjesaci...sve je to isto. Samo mi nikad nece biti jasno kako ne vode brigu o sebi ako ih vec zaboli za sve ostale?
@BIMDDC2203 apsolutno se slazem, ako su dvije trake, stanem pjesaku na pjesackom i gledam kako debil pored mene dodaje gas da proleti sto prije, kao nije vidio pjesaka. A ja inace stanem na sred ceste jer mi je dosadno u zivotu. Kad pocnu pjesacki kao za semafor kaznjavat mozda bude vise kulture.
Nebitno ko je kriv, želim brz oporavak motociklisti. I pod hitno svima im zabraniti vožnju izrazito prometnim, odnosno glavnim saobraćajnicama. Dokle će se više na ovaj način tragično gasiti ljudski životi i dobijati teške tjelesne povrede?
Mislis da ce me zabrana sprijeciti da vozim Yamahu R1 150km/h bez tablica kroz seher. Al si lud 🤣
Atomobil je kriv uzeo prvenstvo prolaza