Saobraćajna nesreća
0

Sarajevo: Sedam osoba povrijeđeno u sudaru na tranzitu

Piše: N. J.
Foto: P./Klix.ba
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Sedam osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 17:30 sati dogodila na tranzitu u Sarajevu, u ulici Put mladih muslimana, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Sudarili su se automobili Renault Megan i VW Polo, a povrijeđene su četiri osobe iz Renaulta i tri iz VW Polo. Prema prvim informacijama, jedna osoba je teško povrijeđena i u životnoj je opasnosti.

Kako smo saznali s mjesta događaja, na automobilu Polo je oznaka P, što ukazuje na to da je za volanom bio početnik. Međutim, još uvijek nema zvaničnih informacija o uzroku sudara. Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu Koševo, gdje im je pružena pomoć. Na mjesto događaja je izašao i kantonalni tužilac koji je rukovodio uviđajem.

Prema informacijama iz bolnice Koševo koje smo dobili iza 21 sat, teško je povrijeđen Zoran Stjepanović (1992). On je zadobio tešku politraumu i prebačen je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Njegovo stanje je u oko 21 sat bilo stabilno. Na promatranju su zadržani Tihomir Miletić (1989) i Edin Fazlić (1990), prvi je zadobio kontuzije grudnog koša i glave, a drugi je dobio udarac u glavu.

S lakšim povredama su prošli Hilmija Dautović (1992), Boris Škrkar (1992), Benjamin Delalić (1993) i Kenan Fazlić (1992). Oni su nakon ljekarske intervencije pušteni kući.