Oštetio pet tuđih auta
0

Sarajevo: RVI-ju nije pozlilo, već je "divljao po parkingu"

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Ratni vojni invalid Omer H. u utorak je svojim automobilom Škoda Fabia oštetio pet automobila koji su bili parkirani pored ceste u ulici Antuna Branka Šimića, kod zgrade Bosmala u Sarajevu.

Istragom je utvrđeno da uzrok nesreće nije loše zdravstveno stanje vozača Škode, prve informacije su govorile da mu je pozlilo, već da je on isključivi krivac za nastalu materijalnu štetu. Policija je, naime, u prvi mah imala informaciju da je vozaču Škode pozlilo, te da je to uzrok oštećenja automobila. Međutim, ispostavilo se da nije tako bilo.

"Vozač je po izlasku naše ekipe na mjesto događaja tražio da ga se preveze u bolnicu Koševo, žaleći se da je povrijeđen. Međutim, nikakve mu povrede nisu konstatovane u bolnici. On je izjavio da je s parkinga u ovoj ulici htio krenuti prema naprijed, ali da je automobil krenuo unazad, nakon čega je on izgubio kontrolu nad vozilom i oštetio još pet drugih auta", kaže za Sarajevo-x.com glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Kako god, policija je od vozača uzela uzorak krvi kako bi utvrdila je li bio u alkoholiziranom stanju, te nastavlja provoditi istragu u ovom slučaju. A, da Omeru H. nije pozlilo tvrdi i vlasnik jednog od oštećenih automobila.

"Vozač Škode je bio u CUM-u bolnice Koševo i njegovi zdravstveni parametri govore da je u tom momentu, a i poslije bio zdrav. Dokaz tome je da je on poslije uništavanja naših vozila pokušao pobjeći parkiravši vozilo iza zgrade gdje ga je uredno zaključao i pošao u pravcu svog stana. Međutim, tu ga je presreo vlasnik drugog oštećenog vozila koji mu je rekao da stane i da sačekaju policiju. No, na to je vozač Škode odgovorio: 'Briga me, ja sam invalid'", rekao je naš čitatelj i vlasnik jednog od oštećenih automobila.

On je dodao kako suosjeća sa vozačem zbog njegovog zdrastvenog stanja, ali i napominje da mu to ne daje za pravo da svoj bijes iskaljuje na drugima ili njihovom imovinom. "U svemu ovom je najbitnije da nije došlo do ugrožavanja nečijeg života jer u razgovoru sa očevicima svi su saglasni da je dotični napravio pravi haos divljajući po cijelom parkingu", zaključio je naš sagovornik.