Pokušaj pljačke na Sedreniku
368

Sarajevo: Razbojnici izboli vlasnika prodavnice, a radnicu porezali po obrazu

Klix.ba
Prodavnica koju su razbojnici pokušali opljačkati (Foto: Oslobođenje)
Prodavnica koju su razbojnici pokušali opljačkati (Foto: Oslobođenje)
Dvojica muškaraca su u srijedu navečer pokušala opljačkati prodavnicu na Sedreniku u Sarajevu i noževima su teško povrijedili vlasnika i radnicu, piše Oslobođenje.

Incident se dogodio oko 19 sati ispred prodavnice Gomus u ulici Sedrenik br. 65, koju su pokušala opljačkati dva muškarca. Prvo je došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba. Tom prilikom je nožem pet puta uboden vlasnik prodavnice Mustafa Golić, a povrijeđena je i radnica Nejra Sipović, koja mu je pokušala pomoći.

Prema riječima druge neimenovane zaposlenice, Golić je krenuo u obračun s pljačkašima i tada je uboden nožem u stomak, dva puta u vrat te u nogu i ruku. Goliću je pokušala pomoći Sipovićeva koja je odgurnula jednog od napadača, a on ju je potom posjekao nožem po obrazu. Radi se o djevojci koja je nedavno imala operaciju te su kolege brinule da tokom oporavka ne radi teške poslove, piše Oslobođenje.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Biljana Jandrić, rekla je da rane povrijeđenog muškarca nisu duboke. Zašivena mu je rana u predjelu glave, a ostale su sanirane. Zadržan je na opservaciji. Dvadesetdvogodišnja povrijeđena djevojka je smještena na Maksilofacijalnu hirurgiju, ali će, prema riječima Jandrićeve, biti puštena na kućno liječenje.

Policija je uhapsila dvije osobe koje sumnjiče za ovo kazneno djelo. Radi se o D. I. i G.S, a prema nezvaničnim informacijama sumnjiče se za nasilničko ponašanje.