Poznati napadač u bijegu
0

Sarajevo: Pucao djevojci u glavu, pa je izbacio iz auta

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Edina H. (1985) iz Hadžića teško je povrijeđena u nedjelju ujutro, kad je ustrijeljena u glavu. Nju su na raskrsnici u sarajevskom naselju Otoka zatekli radnici Hitne pomoći, te je prevezli u bolnicu Koševo.

Konstatovane su joj teške povrede, metak joj je prošao kroz donju usnu i završio kod vratnog pršljena, pri čemu je zadobila frakturu drugog vratnog pršljena. Po dolasku u bolnicu život joj je bio u opasnosti, ali je u ponedjeljak njeno stanje nešto bolje, potvrđeno nam je u bolnici. Smještena je na Maksilofacijalnu hirurgiju.

Policija je potom na raskrsnici na Otoci kontrolisala Golf 4 kojim je upravljao M. M. (1984) iz Sarajeva i s kojim je u automobilu bila T. E. (1989) iz Hadžića. Ustanovili su da je Edina ustrijeljena u tom automobilu, a potom izbačena na ulicu.

Za pucnjavu je osumnjičen Nedim Ćehaja, odranije poznat policiji, koji je pobjegao s mjesta događaja i za kojim policija traga. M. M. i T. E. su privedeni na saslušanje u policiju, nakon čega su pušteni na slobodu.

Automobil je oduzet radi vještačenja, a odbjegli Ćehaja je ovog puta osumnjičen za pokušaj ubistva. Obaviješten je kantonalni tužilac koji će provesti istragu.