|

Sarajevo: Pronađena vreća sa ukradenim novcem

Sarajevo: Pronađena vreća sa ukradenim novcem
91
Klix.ba
25.12.2015. u 10:07
73
komentara
91

dijeljenja
Sarajevo: Pronađena vreća sa ukradenim novcem Foto: MUP KS
Dana 23.12.2015.godine u 13,35 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Dobrinjska, općina Ilidža, od strane NN lica ili više njih izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo K.B. iz Sarajeva, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Tom prilikom, po izjavi vlasnika, otuđen je metalni sef sa većom sumom novca u različitim apoenima i srebrenim nakitom. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka za imovinske delikte Uprave policije MUP-a KS došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem istog može dovesti lice K. F., rođen 1984. godine u Bugojnu, nastanjen u Sarajevu.

K.F. je jučer lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Policijski službenici su u ulici Vladimira Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, u devastiranom objektu, pronašli vreću sa većom sumom novca, koja je izuzeta.

Također, u kući koju isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke "CZ", sa tri okvira i odbačeni metalni sef.

Iz MUP-a KS kažu da se nastavlja rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela, a osumnjičeni će nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...