Bilten za utorak
0

Sarajevo: Policija uhapsila tri osobe zbog droge, među njima i Alžirca

A. L.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Sarajevska policija je u utorak riješila više krivičnih djela od kojih se tri odnose na posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski službenici PU Ilidža uhapsili su jučer u 15.30 sati u ulici Kamenolom M.H. (27) iz Alžira zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kako je saopćeno iz MUP KS, prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim toga, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS uhapsili su M.D. (1982) i M. B. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Razbojništvo i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. M. D. je uhapšen i zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osumnjičeni su u prethodnom periodu izvršili krivično djelo razbojništva na području općine Novi Grad Sarajevo. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju koristi M.D. na području općine ilidža, kao i putničkog motornog vozila za koje postoje osnovi sumnje da su imenovani koristili prilikom izvršenja razbojništva. Pretresima je pronađeno i oduzeto cca 3.500 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 150 grma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 69 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy, te drugi predmeti od interesa za istragu", navodi se.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 41-godišnjak i 45-godišnjak su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, dodali su iz MUP KS.

Tokom noći je uhapšen i M.L. (2001) iz Sarajeva kojeg su pripadnici PU Vogošća uhapsili u ulici Nova željeznička stanica.

"Kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga 22-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je.