Crna hronika
167

Sarajevo: Policija konačno oduzela motocikl vozaču koji je imao 82 prekršaja!

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevska policija je u srijedu oko 22:10 sati zaustavila i kontrolisala vozača H. Dž. iz Sarajeva, koji je bez položenog vozačkog ispita vozio neregistrovani motocikl marke Honda.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je H. Dž. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U 82 slučaja H. Dž. je sankcionisan, od čega je u 17 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. ZOOBS-a (Upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava, Nedozvoljeno preticanje, Prekoračenje brzine, Prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla i Učestvovanje u saobraćaju sa neregistrovanim vozilom).

"Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je H. Dž. nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H. Dž. je privremeno oduzet navedeni motocikl. Deponovan je u Jedinici za saobraćaj, do okončanja prekršajnog postupka", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.