Crna hronika
0

Sarajevo: Podnesena dva izvještaja zbog sumnje u proizvodnju i promet droge

FENA
Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a KS-a dostavili su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu službeni izvještaj protiv A.G., rođen 1973. godine u Gostivaru, privremeno nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvještaj je dostavljen i protiv J.S., rođena 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanja opojne droge. Postoje osnovi sumnje da je A.G. u proteklom periodu od do sada neidentificiranih osoba sa područja Gostivara, R Makedonija, nabavljao neutvrđene količine droge heroin, koju je prepakivao u manje paketiće i preprodavao konzumentima droge u Sarajevu, među kojime je i J.S.

Pretresom stana u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, koji koristi A.G., pronađeno je i oduzeto oko 300 grama heroina, izvjesna količina novca koja potiče od preprodaje droge, dva mobitela, pištolj marke "DUO", cal. 6,35 mm, sa 5 metaka, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, jedna digitalna vaga, te lična dokumenta za koja se sumnja da su krivotvorena.

Izvršenim pregledom kod J.S. je pronađen i oduzet jedan paketić sa opojnom drogom heroin. A.G. je lišen slobode i predat na na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.