Crna hronika
44

Sarajevo: Pet mladića uhapšeno zbog sumnje da su na vikendici zatočili i silovali djevojku

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Adnan Mahunjić i još četvorica mladića uhapšeni su u Sarajevu zbog sumnje da su tokom mjeseca marta držali u zatočeništvu jednu djevojku , dok je jedan od njih, odnosno Nermin B. osumnjičen i za silovanje osmanaestogodišnjakinje.

Navodno, cijela drama se odigrala u noći sa 11. na 12. mart. Međutim, djevojka je naknadno prijavila da je nad njom izvršeno silovanje.

Navodno, osmanaestogodišnjakinja se date večeri posvađala sa roditeljima te je poslije toga otišla na vikendicu sa društvom odnosno Adnanom M., Nerminom B., Elmedinom Š, Muhamedom M. i Elvirom E. Svi su se uz alkohol ali i drogu zabavljali na vikendici u vlansištvu Muhameda M.

Društvo je te večeri popilo veću količinu alkohola, djevojka je navodno i konzumirala speed.

Tokom večeri su se fotografisali, u prvom redu nagu djevojku ali prilikom davanja izjava u policiji ustvrdili su kako su fotografije izbrisali te kako se ne sjećaju većeg dijela večeri jer su bili pijani.

No, kako Klix.ba saznaje fotografije su ipak pohranjene i pronađene. Na njima se, između ostalog, vidi jedan jedan od njih odnosno Adnan Mahunjić i to bez odjeće zajedno sa nagom djevojkom.

No, Mahunjiću koga zastupa Omar Mehmedbašić na teret se ne stavlja silovanje u ovom slučaju.

"Moj branjenik se ne sumnjiči za silovanje a tokom saslušanja je negirao da ima bilo kakve veze sa protivpravnim lišenjem slobode", kazao je Mehmedbašić za Klix.ba.

Da je petorka uhapšena i predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS, kazavši kako je danas završeno ispitivanje osumnjičenih.

"Nakon otvaranja istrage u ovom slučaju za trojicu osumnjičenih i to N. B. kojem se na teret stavlja silovanje te A. M. i E. E., osumnjičeni za protupravno lišenje slobode, Općinskom sudu u Sarajevu postupajući tužitelj predložio je i određivanje jednomjesečnog pritvora", kazao je Hamzić.

Uhapšeni E. Š. i M. M. nakon ispitivanja pušteni su na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova za njihovo zadržavanje.