Crna hronika
14

Sarajevo: Osumnjičeni za zatočenje djevojke pušteni na slobodu

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Adnan Mahunjić i Elvir Efendić koji su početkom ovoga mjeseca uhapšeni zbog sumnje da su zatočili djevojku u vikendici nadomak Sarajeva pušteni su na slobodu, saznaje Klix.ba.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu početkom ovoga mjeseca zatražilo je pritvor za Nermina Bjelonju. Adnana Mahunjića i Elvira Efendića zbog sumnje da su silovali odnosno držali u zatočeništvu osmanaestogodišnju djevojku.

Pritvor je ovoj trojki određen ali su nakon žalbe advokata na slobodu pušteni Mahunjić i Efendić, potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

"Osumnjičeni za silovanje je zadržan u pritvoru. Istraga u ovom slučaju se nastavlja", kazao nam je Hamzić.

Inače, cijela drama za koju je mladiće optužila djevojka odigrala se u noći sa 11. na 12. mart. Međutim, djevojka je naknadno prijavila da je nad njom izvršeno silovanje.

Navodno, osmanaestogodišnjakinja se pomenute večeri posvađala sa roditeljima te je poslije toga otišla na vikendicu sa društvom odnosno Adnanom Mahunjićem, Nerminom Bjelonjom, Elmedinom Šalakom, Muhamedom M. i Elvirom Efendićem. Svi su se uz alkohol ali i drogu zabavljali na vikendici u vlasništvu Muhameda M.

Društvo je te večeri popilo veću količinu alkohola, djevojka je navodno i konzumirala speed.

Tokom večeri su se fotografisali, u prvom redu nagu djevojku, ali prilikom davanja izjava u policiji ustvrdili su kako su fotografije izbrisali te kako se ne sjećaju većeg dijela večeri jer su bili pijani.

No, kako Klix.ba saznaje, fotografije su ipak pohranjene i pronađene. Na njima se, između ostalog, vidi jedan jedan od njih odnosno Adnan Mahunjić i to bez odjeće zajedno sa nagom djevojkom.

No, Mahunjiću koga zastupa Omar Mehmedbašić na teret se ne stavlja silovanje u ovom slučaju.