Crna hronika
47

Sarajevo: Nakon slučajne nesreće i verbalnog sukoba namjerno pregazio mladića i maloljetnicu

Piše: Š. B.
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer osobu inicijala H. A. pod sumnjom da je 29. novembra automobilom pokušao usmrtiti dvije osobe, među kojima jednu maloljetnu.

Treća policijska uprava je 29. novembra obaviještena kako se u ulici Trebinjska u općini Novi Grad nalaze dvije osobe s povredama. Riječ je o T. V. rođenom 1989. godine u Sarajevu koji je zadobio teže tjelesne povrede i A. A. rođenoj 2001. godine u Sarajevu koja je zadobila lakše povrede.

T. V. i A. A. su povrede zadobili prilikom udarca automobila te su prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Prema navodima koje su T. V. i A. A. dali policijskim službenicima, udario ih je, krećući se u rikverc, automobil u ulici Adema Buće, u kojem su se nalazili nepoznati muškarac i žena.

Nakon ove nesreće došlo je do verbalnog sukoba između T. V. i nepoznatog vozača te ih je vozač, vrativši se u automobil, namjerno udario prednjim dijelom vozila nanijevši im povrede.

Nakon obavljenog uviđaja i obavještavanja Kantonalnog tužilaštva, policijski službenici su priveli H. A. rođenog 1982. u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

Na osnovu sudske naredbe, od njega je privremeno oduzeto putničko motorno vozilo Opel Astra.