Policija rasvijetlila slučaj
0

Sarajevo: Na Otoci pucao 16-godišnjak

Piše: N. J.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su H. A., rođenog 1995. u Pljevljima, nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je u srijedu navečer pucao iz pištolja u Gradačačkoj ulicu u naselju Otoka.

Maloljetnik je tom prilikom oštetio staklo na prozoru stana u obližnjoj zgradi te pobjegao s mjesta događaja.

Naime, prema informacijama iz policije, njega je nekoliko mlađih muškaraca pokušalo zaustaviti ispred sportske kladionice "Sport plus" u Gradačačkoj "jer im je bio sumnjiv". Međutim, H. A. se tome usprotivio, otrgnuo se od njih, te ispalio hitac prema njima. Srećom, nikoga nije povrijedio, a metak je završio u stanu obližnje zgrade.

Policija je maloljetnika privela na saslušanje u pratnji njegovog oca. On je u policijskoj stanici priznao da je pucao te da je pištolj odbacio u neposrednoj blizini Bosmala, o čemu je potom obavijestio svog prijatelja Z. A. iz Sarajeva.

Policija je potom pronašla i Z. A. (1984) te od njega oduzela sporni pištolj, u kojem nije bilo metaka. Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu. Maloljetni H. A. se tereti za izazivanje opće opasnosti, a njegov prijatelj Z. A. za pomoć učinitelju poslije krivičnog djela.