Teške povrede
26

Sarajevo: Na Baščaršiji pretučen maloljetnik iz Libije

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Pripadnici sarajevske policije jučer su lišili slobode osobu inicijala A. H. (1991.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je nanio teške tjelesne povrede K. O. (2001.) iz Libije.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 18:45 sati lišili su slobode A. H., rođenog 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. Krivičnog zakona FBiH (teška tjelesna povreda).

Njega se tereti da je 28. augusta u 02:10 sati u ulici Abadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, nanio teške tjelesne povrede malodobnom K. O., rođenom 2001. godine u Libiji, državljaninu Libije.

"Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljnjem liječenju. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a A. H. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.