Crna hronika
302

Sarajevo: Mladić s povredama glave pronađen na gradilištu, sat poslije preminuo

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Mladić sa povredama glave preminuo je u petak ujutro nakon što je pronađen u sarajevskom naselju Dolac Malta i upućen na UKCS.

Druga policijska uprava Novo Sarajevo u petak je obaviještena da se u ulici Bihaćka bb u neposrednoj blizini objekta u izgradnju nalazi osoba sa vidnim povredama u predjelu glave, koja daje znakove života. Na ovo mjesto upućeni su policijski službenici MUP-a KS radi potvrđivanja informacije, kao i ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo. Oni su osobi, za koju je kasnije ustanovljeno da je H.H. (1995.) iz Sarajeva, pružili ljekarsku pomoć, te ga prevezli na KCUS gdje je u 9 sati dežurni doktor konstatovao smrt.

O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama. Na mjestu uviđaja pronađena je crna torbica u kojoj su se nalazili lični dokumenti preminulog.

Po nalogu dežurnog Kantonalog tužioca tijelo H. H. prevezen je na prosekturu Bare, gdje će vještaka sudske medicine izvršiti vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija.

Iz MUP-a KS saopćeno je da policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.