Crna hronika
45

Sarajevo: Maloljetnici uz prijetnju nožem opljačkali prodavnicu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvojica maloljetnika sinoć su oko 19 sati i 45 minuta opljačkali prodavnicu "Lami" koja se nalazi ulici Sulejmana Filipovića 8, u općini Novi Grad.

"Dva NN lica uz prijetnju nožem izvršila su krivično djelo iz člana 289 KZ FBiH (Razbojništvo) nad uposlenicom navedene prodavnice M.B. iz Sarajeva. Tom prilikom NN izvršioci su od oštećene otuđili neutvrđenu sumu novca", saopćeno je iz MUP-a KS.

Preduzimajući potrebne mjere na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku i identifikaciji izvršioca policijski službenici Treće PU istog dana u 20 sati 10 minuta pronašli su i lišili slobode dvije malodobne osobe: B. K. rođen 2000.godine iz Sarajeva i H.A. rođen 1998. godine iz Sarajeva.

Također, u vezi sa navedenim krivičnim djelom u 22 sata i 30 minuta, slobode je lišen i maloljetnik S. J. rođen 2001. godine nastanjen u Sarajevu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a lica lišena slobode su smještena u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.