Crna hronika
76

Sarajevo: Maloljetni sin u automobilu vukao majku ulicom, izazvao sudar pa pobjegao

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tridesetosmogodišnja S. N. iz Sarajeva zadobila je danas lakše tjelesne povrede kada je njen maloljetni sin vukao automobilom ulicom u Starom Gradu u Saraevu.

Nesreća se dogodila oko 12:10 sati. Prema informacijama MUP-a KS, S. N. je pokušala ući u automobil u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije i Safvet bega Bašagića, ali njen sin nije zaustavio automobil, već je ubrzao i vukao je. Škoda koju je vozio njen sin inicijala Z. N. udarila je u drugo vozilo, Ford, nakon čega je maloljetnik pobjegao prema ulici Maršala Tita.

S.N. je spala s vozila u blizini tramvajskog stajališta Katedrala, a potom se obratila u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, radi ukazivanja ljekarske pomoći gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede. S. N. je u 14:05 sati prijavila svog sina Prvoj policijskoj upravi MUP-a KS, rekavši kako je danas na raskrsnici ulica Mula Mustafe Bašeskije i Safvet bega Bašagića primijetila svoje vozilo kojim je upravljao njen sin, te ga pokušala zaustaviti, u čemu nije uspjela. Povrede je zadobila dok je vozilo vuklo prema ulici Maršala Tita.

Ovo nije prvi put da maloljetni Z. N. uzima automobil svoje majke.

Prema iskazu koji je dala policiji 4. januara, 16-godišnjak je i 2. januara izašao iz stana, otuđio određenu sumu novca te se odvezao automobilom. Policijski službenici su ga pokušali zaustaviti u Općini Trnovo, ali je on nastavio voziti prema Foči.

O svemu ovome je obaviješteni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku vozača i vozila.