Crna hronika
55

Sarajevo: Kod žene koja je ranila muškarca u Hrasnom pronađen heroin

FENA
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti, u vezi s krivičnim djelom teška tjelesna povreda, policijski službenici Druge Policijske uprave-policijske stanice Novo Sarajevo u petak u 14 sati lišili su slobode A.E. (1981) iz Sarajeva, a kod nje je pronađena i određena količina droge heroin.

A.E je istog dana oko 13:45 sati u ulici Azize Šaćirbegović bb, u sarajevskom naselju Hrasno, iz pištolja ranila A.A. (1980) također iz Sarajeva. tešku povredu donjeg djela lijeve noge u vidu prostrjelne rane. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu "Pr. Dr. Abdulah Nakaš" gdje mu je konstatovana prostrijelna rana donjeg dijela lijeve noge, a nakon ukazivanje ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje.

A.E. se tereti i za krivično djelo oštećenje tuđe stvari na štetu A. H. iz Sarajeva, te neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenih krivičnih djela policijski službenici su pronašli i određenu količinu nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu heroin, saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O slučaju je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentavanju navedenog krivičnih djela.