Pretresali stan
40

Sarajevo: Kod 33-godišnjaka pronađeni droga i eksploziv, prilikom hapšenja napao službenicu FUP-a

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu je u četvrtak uhapšen 33-godišnjak koji se dovodi u vezu sa krivičnom djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajeva, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Foto: FUP
Foto: FUP

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu su izvršeni pretresi na području Kantona Sarajevo te je tom prilikom lišena slobode osoba iz Sarajeva D.H. (1991) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Cannabis, municija i eksplozivna sredstva.

Navedeni se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo i posjedovalo opojnu drogu Cannabis, koja je prilikom pretresanja pronađena.

Foto: FUP
Foto: FUP

Prilikom lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu imenovanog isti je oglušujući se na naredbe ovlaštenih službenih lica Federalne uprave policije, svojim radnjama nanio povrede policijskoj službenici te načinio materijalnu štetu na službenom vozilu.

Predmetna osoba će biti kriminalistički obrađena te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo dok će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku, saopćeno je iz FUP-a.