Spriječena tragedija
658

Sarajevo: Dvojica muškaraca spasila dijete koje je upalo u bunar na Alipašinom Polju

A. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na dječijem igralištu u sarajevskom naselju Alipašino Polje maloljetno dijete danas je nešto iza 16 sati upalo u bunar koji je prema procjenama dubok oko pet metara. Na svu sreću dijete je prošlo bez povreda, a spasili su ga dvojica muškaraca koja su se nalazila na tom području.

Kako su u MUP-u KS potvrdili za Klix.ba o ovom događaju je obaviještena PS Novi Grad koji su izašli na mjesto događaja i utvrdili uzrok nesreće.

"To se dogodilo u ulici Semira Frašte na Alipašinom Polju. Policija je obavila razgovor s majkom djeteta koja je rekla da je u tom momentu bila u neposrednoj blizini djeteta, ali da je razgovarala s prijateljicom. Kada se okrenula vidjela je dvojicu muškaraca koji drže u rukama dijete i saopćavaju joj da je upalo u bunar. U bunaru je bilo malo vode i on je metalni promjera 70x50. Poklopac smo pronašli on je bio pored bunara. Na svu sreću dijete je dobro i to je najvažnije", kazali su nam u MUP-u KS.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

U MUP-u KS su nam rekli da je o ovome upoznat i dežurni tužilac koji će sačiniti zapisnik.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"S ovim slučajem je upoznato i nadležno preduzeće koje će izaći na teren i izvršiti popravku kako se ne bi dešavali ovakvi i slični slučajevi", istakli su u MUP-u KS.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Iako nije poznato zbog čega se poklopac nalazio pored, a ne na bunaru, a uz to se još nalazi pored dječijeg igrališta, ovim putem apelujemo na sve građane da budu savjesni i da ne skidaju poklopce s bunara ili da iste vrate na mjesto ako nedostaje kako bi se spriječile ovakve i slične tragedije.