{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Dvoje djece smrtno stradalo u betonari Nexe

31.5.2015. u 19:08
408
Sarajevo: Dvoje djece smrtno stradalo u betonari Nexe
408
Danas u poslijepodnevnim satima u krugu betonare Nexe u ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Briješće (općina Novi Grad) je došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradalo dvoje djece.
Prilikom obrušavanja pijeska, u betonari Nexe u naselju Briješće stradao je petogodišnji dječak i desetogodišnja djevojčica.

"Na mjesto događaja su izašli policijski službenici, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Ljekar je u 16:35 sati konstatovao smrt dječaka, a u 17:57 sati smrt djevojčice", potvrdio je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Nefić je dodao kako je o ovom nesretnom slučaju obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo čiji će tužilac izaći na mjesto događaja kako bi rukovodio uviđaj koji će obaviti policijski službenici Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo radi se o djeci jednog od uposlenika firme koji je došao završiti određene poslove u krugu kompanije. Djeca su se u međuvremenu igrala u blizini tovara pijeska kada je došlo do obrušavanja. Pokušali su ih spasiti mještani koji žive u blizini, ali već je bilo kasno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: