Crna hronika
0

Sarajevo: Dvojica državljana Bugarske uhapšena zbog krivotvorenja

Klix.ba
U Sarajevu su u nedjelju uhapšena dvojica državljana Bugarske zbog krivotvorenja.

Policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa službenicima III PU, u sarajevskoj ulici Trg solidarnosti u nedjelju oko 9:35 sati lišili slobode državljane Bugarske, D. N. (1980) i Č. N. (1986) zbog izrade, nabavke, posjedovanja, prodaje i davanja na upotrebu sredstava za krivotvorenje.

Prilikom legitimisanja i pregleda uhapšenih pronađena je i oduzeta bankovna kartica sa elektronskim uređajem “skimer”, koji služi za krivotvorenje kreditnih i bankovnih kartica i pez mobilnih telefona. Izvršen je i pregled hotelske sobe koju je iznajmio D.M. u hotelu BM u ulici Pijačna na Ilidži, kao i putničkog vozila marke Jeep, bugarskih registarskih oznaka SA 1506 TX.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta bugarska putna isprava na ime N. N., mobilni telefon, navigacija, dva USB kabla, jedan USB stick, crna torba za laptop marke Trust, laptop marke Samsung, šest elektronskih sklopova sa izlazima za USB priključak, dvije plastične ploče sa elektronskim sklopovima, dva komada plastike "usta bankomata” za kartice sa elektronskim sklopovima.

Nakon završene kriminalističke obrade, D. N. i Č. N. su danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu,predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku ostalih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.