Crna hronika
6

Sarajevo: Bakir Neretlić oca izudarao pajserom po glavi, majku ranio nožem

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Bakir Neretlić je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor nakon što je u subotu u večernjim satima brutalno pretukao svoga oca i majku. Potvrdio je ovo za Klix.ba bliski rođak porodice Neretlić.

Od tada je Bakirov otac u komi, dok je njegova majka također ozbiljno povrijeđena. Kako nam je ispričao izvor blizak rodbini brutalno pretučenih Suada i Bahre, problemi sa Bakirom jednostavno ne prestaju.

Ovoga puta njegovog oca bi to moglo koštati života.

"On je sam kazao policiji kako je imao namjeru ubiti svoje roditelje, da ih je izudarao s tim ciljem. Oca je izudarao pajserom po glavi, majka je bježala i nju je stigao i ranio je nožem", ispričao nam je naš izvor.

Kako je istakao, Neretlić je ranije bio korisnik narkotika, a uvijek je pravio probleme. Njegova porodica jednostavno to više ne može izdržati.

"Svi ga se boje, i iako nam je rečeno da je pritvoren, svi strahuju od trenutka u kojem bi on mogao izaći na slobodu", kazao je naš izvor.

Oca pretukao u toaletu

Do porodične drame u sarajevskom naselju Jerčedoli došlo je u subotu u večernjim satima. Sve je za Klix.ba ispričala Neretlićeva majka Bahra. Kako je istakla, pravila je kafu nakon ručka kada je primjetila da joj se sin čudno ponaša.

Pozvao ju je u podrum da mu pomogne da uzme neku cijev. Krenula je čudeći se zašto u sumrak iz podrum uzima bilo kakve cijevi.

"U tom trenutku je sa nožem u ruci i stisnutih zuba krenuo prema meni. Zario mi je nož ispod pazuha. Ja sam potrčala, preskočila sam ogradu i uspjela ući u stan podstanara. Dozivala sam supruga jer sam se bojala da će i njega povrijediti. Uspjela sam ga dozvati, ali nije mu nije stigao umaći. Moj sin ga je pronašao u toaletu i izudarao ga pajserom po glavi. Do dolaska policije on je već ležao na podu u lokvi krvi i u komi", priča nam Bahra koja je nakon ubodne rane smještena na Kliniku za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

Želio nas ubiti zdravog razuma

Nakon incidenta, otac Suad Neretlić, kojemu je navodno smrskana glava smješten je na Kliniku za neurohirurgiju. Ljekari su porodici kazali da su mu nanesene smrtonosne povrede te ne polažu velike nade u njegov oporavak. Bahra Neretlić, majka nasilnika, Istakla je kako nikakvog povoda za napad na njih nije bilo, ni svađe, niti ljutnje. Nakon što je uhapšen, testiran je na narkotike i alkohol. Svi testovi su bili negativni pa njegova majka tvrdi da je želio ubiti svoje roditelje sasvim čistog razuma i bez bilo kakvog razloga.

Inače, Bakir je bio ovisnik o heroinu od 2007. do 2011. godine. Tada je uspio izliječiti ovisnost, od 60 kilograma udebljao se na 130. Bio je, kako tvrde njegovi roditelji, sasvim normalan i živio je normalno. Prije mjesec dana počeo je ispoljavati neobičnu agresivnost. Uoči ramazana oca je također napao nožem.

"Ja sam išla na edukacije dok se on skidao sa droge kako bismo u tome zajedno uspjeli. Naučila sam kako da se ponašam, da ja ne pogriješim i činilo se da smo se uspjeli vratiti normalnom životu", kazala nam je Neretlić dodavši kako se kući neće vraćati i kako će se pokušati skloniti negdje sa svojim mlađim sinom.

Kaže kako, jednostavno, više ne može.

U sarajevskoj policiji više informacija o ovome nismo mogli saznati jer se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu nasilja u porodici.