Jedno povrijeđeno
84

Saobraćajna nesreća u centru Goražda, prevrnuo se automobil

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
(Foto: E. A./Klix.ba)
Stanovnike Titove ulice u Goraždu sinoć u kasnim satima uznemirila je buka izazvana saobraćajnom nesrećom koja se dogodila nedaleko od benzinske pumpe.

Putnički automobil Opel Corsa u kojem su bile dvije osobe završio je na trotoaru nakon prevrtanja, a suvozač je odvezen u Urgentni centar jer je zadobio lakše povrede noge, kažu očevidci.

"Vidio sam Golfa dvojku koji je išao ispred, a iza njega Corsa. Dvojka je dala žmigavac i nagela se na drugu traku, a Corsa je htjela da pretiče, ali nije imala mjesta u traci. Tako je udarila u trotoar i bočno klizila, prevrnula se na krov pa još jednom, tako da su udarili u reklamu. Druga osoba iz Corse je povrijeđena lakše, momci su to možda dvadesetak godina imaju", ispričao je mladić koji je bio na licu mjesta.

Na mjestu nesreće okupili su se brojni građani koje je iznenadila buka koju je izazvao sudar, a policija je obavila uviđaj.

Nekoliko sati ranije još jedna nesreća dogodila se u mjestu Perjani, na magistralnom putu Goražde - Foča. Kako saznajemo došlo je do sudara putničkog automobile i motokultivatora, a povrijeđen je vozač motokultivatora koji je prebačen u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu. On je zadobio višestruke povrede.