Crna hronika
9

Sanski Most: U saobraćajnoj nesreći smrtno stradao pjesnik Šerif Tihić

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jedna osoba smrtno je stradala u blizini trgovačkog centra Konzum u Sanskom Mostu kada ju je pregazilo dostavno vozilo, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U nesretnom slučaju koji se dogodio jutros u 9 sati iza stambeno-poslovnog objekta na Trgu oslobodilaca u Sanskom Mostu smrtno je stradala jedna osoba, a prema prvim informacijama riječ je o pjesniku Šerifu Tihiću.

Tihića je pregazilo dostavno vozilo koje se kretalo unatrag uskim prolazom koji vodi do skladišta obližnjeg trgovačkog objekta. On se u tom trenutku vraćao iz kupovine u stan koji se nalazi u obližnjoj zgradi, a vozilo ga je neposredno ispred ulaza udarilo i oborilo na zemlju.

Iako je odmah prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja Sanski Most, liječnici su samo mogli konstatirati smrt koja je nastupila usljed teških tjelesnih povreda.

Šerif Tihić (Foto: Klix.ba)
Šerif Tihić (Foto: Klix.ba)

Ova nesreća je pogodila sve Sanjane koji su poznavali Tihića, budući da se radi o čovjeku koji je bio omiljen među žiteljima ovog grada na devet rijeka. On je bio izbjeglica iz Bosanske Kostajnice, a već dvadeset godina živio je u Sanskom Mostu koji je bio njegov drugi dom.

Izdao je nekoliko zbirki poezije, a njegove pjesme su bile inspirisane patriotizmom i emocijama o zavičaju i Bosni i Hercegovini. Nedavno je okončao pisanje knjige za djecu pod nazivom "Sladoled" koja je ove godine trebalo da ugleda svjetlo dana.

Nije bio oženjen i živio je povučeno.