Crna hronika
15

Sanski Most: Bogdan Popović ubio ženu pa sebe

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bogdan Popović i Janja Bijeljin pronađeni su mrtvi u nedjelju u popodnevnim satima kraj potoka u zaseoku Djurići, mjesto Kozin, na području općine Sanski Most.

Prema dosadašnjim informacijama kojima raspolaže MUP USK, najvjerovatnije da se u ovom slučaju radi o ubistvu i samoubistvu te da je muškarac najprije ubio 29-godišnju ženu, a potom i sebe.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su dežurni kantonalni tužilac i pripadnici kriminalističke policije. Konstatirano je da je 67-godišnjak iz Obrovca kod Bačke Palanke u Srbiji pištoljem marke zastava M 57” call 7,62 mm ispalio hitac u pravcu žene, a nakon toga i sebi pucao u grudi, usljed čega su oboje preminuli.

"Po nalogu dežurnog tužitelja danas u popodnevnim satima će biti obavljena obdukcija pa ćemo poslije toga imati detaljne informacije o uzroku smrti preminulih", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić.

Kraj beživotnih tijela nije pronađena poruka ili oproštajno pismo tako da policija intenzivno radi na otkrivanju motiva ubistva i samoubistva.

U policiji su nam kazali kako se tek treba utvrditi odnos koji je par imao te kako će se najprije pristupiti ispitivanju njihove porodice kao i poznanika. Navodno, par je živio u Bačkoj Palanci u Srbiji, a Popović je često dolazio u mjesto Lipnik gdje je posjedovao porodičnu kuću koju je s vremena na vrijeme posjećivao.