MUP BPK Goražde
11

Samoubistvo u Goraždu: Policija pronašla beživotno tijelo u blizini naselja Grabovik

Piše: E. A.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je jutros između 5 i 6 sati prijavljen nestanak 67-godišnjeg Rasima O. iz Goražda službenici MUP-a BPK Goražde i pripadnici kriminalističke policije pronašli su njegovo beživotno tijelo nedaleko od naselja Grabovik.

Poslije obavljenog uviđaja glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac potvrdio je za Klix.ba da se Rasim O. ubio iz vatrenog oružja. Osim pištolja kojim je počinio samoubistvo pronađeno je i oproštajno pismo.

Bilajac je kazao da neće tražiti obdukciju tijela s obzirom da svi dokazi, uključujući i medicinsku dokumentaciju, upućuju na to da je motiv samoubistva bilo njegovo teško zdravstveno stanje.

"Izjave svjedoka i medicinska dokumentacija kao i svi dokazi upućuju da je riječ o samoubistvu. Očito je da je motiv samoubistva teško zdravstveno stanje jer je bolovao od karcinoma. Uviđaj je pokazao da je povreda nanesena iz vatrenog oružja i to iz neposredne blizine, a na licu mjesta su pronađeni pištolj i oproštajno pismo", izjavio je Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac.