Samiru Tufekčiću pet i po godina zatvora: Iz benzinske pumpe u Brčkom otuđio 910 KM

Klix.ba
20.2.2019. u 13:45
306
55
Samiru Tufekčiću pet i po godina zatvora: Iz benzinske pumpe u Brčkom otuđio 910 KM
306
Samiru Tufekčiću pet i po godina zatvora: Iz benzinske pumpe u Brčkom otuđio 910 KM Foto: Facebook
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za razbojništvo protiv Samira Tufekčića (34) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci.
Njega je na ovu kaznu pravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva Distrikta i optuženog. Suđenje protiv drugooptuženog Bećira Čandića (23) pred ovim sudom je u toku.

Podsjetimo, Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra prošle godine u 04.30. sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Karamujić".

Optužnicom ih se tereti da su se putničkim motornim vozilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pumpe S.S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM.

Obojica su ubrzo otkriveni, te odmah procesuirani brzim okončanjem istrage i podizanjem optužnice za krivično djelo Razbojništvo (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH). Intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za manje od mjesec dana, dok je prvooptuženi za ovo krivično djelo kažnjen u roku kraćem od tri mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: