Crna hronika
89

Salmir Kaplan ponovo učestvovao u saobraćajnoj nezgodi

Piše: E. S. H.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Bivši ministar kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Salmir Kaplan imao je saobraćajnu nesreću u Mostaru. Učestvovala su tri automobila, a kako nam je Kaplan potvrdio, na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Kontaktirali smo bivšeg ministra kulture kako bismo pitali da li je sve uredu i je li neko povrijeđen. Kaplan nam je veoma drsko odgovorio.

"To što vi radite nije novinarstvo", kratko nam je rekao i ipak prokomentarisao da je na vozilima pričinjena materijalna šteta i da na sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

"Nije ništa ozbiljno. Neko se naprijed sjetio da treba skrenuti, ali ne na vrijeme i došlo je do sudara", pojasnio je Kaplan.

Bivši ministar kulture i sporta Federacije BiH Salmir Kaplan doživio je udes i 2011. godine na magistralnom putu M-17 u Vrapčićima kod Mostara. Mostarska policija je tada potvrdila da je Kaplan skrivio nesreću.

Terenac ministra Salmira Kaplana na rampi za invalide ((Foto: Čitatelj portala Klix.ba))
Terenac ministra Salmira Kaplana na rampi za invalide ((Foto: Čitatelj portala Klix.ba))

Kaplan ima običaj i nepropisno parkirati, pa je tako svoj luksuzni terenac parkirao na trotoar u naselju Rosulje. Parkira Kaplan i na rampu za invalide, koju većina ratnih vojnih invalida u tom naselju koristi za silazak na parking ili za penjanje na trotoar.

Toliko o (ne)kulturi bivšeg ministra kulture.