Doboj
0

Sahranjen Branislav Garić

SRNA
Na Gradskom groblju "Šušnjari" u Doboju danas je sahranjen Branislav Garić, potpredsjednik SDS-a i potpredsjednik lokalnog parlamenta.

Od Garića su se oprostili načelnik opštine Doboj Obren Petrović, predsjednik SDS-a Mladen Bosić, te članovi porodice i prijatelji.

Sahrani je prethodila komemorativna sjednica u dobojskom Centru za kulturu, kojoj su prisustvovali senator Republike Srpske Mirko Šarović, poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini RS, te predstavnici društveno-političkih organizacija iz Doboja.

Branislav Garić rođen je 15. februara 1963. godine u Brestovu u opštini Doboj. Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Garić je bio magistar državno-pravnih nauka, obavljao je funkciju potpredsjednika SO Doboj, potpredsjednika SDS-a a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge "Bosnakop" i načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam.

U nedjelju, 26. aprila, oko 13.00 časova Garić je ubijen pucnjem iz vatrenog oružja, u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a, u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Ubistvo je, iz još neutvrđenih razloga, izvršio direktor građevinske firme "Građ-promet" iz Doboja Rajko Savić, kojem je dobojski Okružni sud odredio pritvor, koji može trajati najduže mjesec dana.