Crna hronika
0

Sadetu Salihbegoviću određen jednomjesečni pritvor

FENA
Tuzla
Tuzla
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Sadata Salihbegovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti u stjecaju s kazennim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Salihbegović u subotu 3. rujna ove godine oko 00,30 sati ispred platoa benzinske crpke u Ulici Bosne srebrene u Tuzli, nakon verbalne prepirke s tri osobe koje su došle na crpku, aktivirao i preko ovih osoba na plato crpke bacio ručnu bombu "kašikaru".

Nakon eksplozije nije bilo povrijeđenih osoba ali je izazvana materijalna šteta na parkiranim vozilima, benzinskoj crpki i okolnim zgradama. Ovlašten službenici Policijske uprave Tuzla lišili su slobode osumnjičenog, izvršili kriminalističku obradu nad istim i uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu ga predali u nadležnost Tužiteljstva.

Dežurni tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužiteljstva, nakon čega je nadležnom Sudu i upućen prijedlog za određivanje pritvora za Salihbegovića. Istraga je u toku.