{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


S. M. i F. B. osumnjičeni za kreditne prevare

F
15.7.2010. u 16:30
0
0
S. M. i F. B. osumnjičeni za kreditne prevare
0
S. M. i F. B. osumnjičeni za kreditne prevare
Foto: Arhiv
Federalna uprava policije (FUP) podnijela je službeni izvještaj protiv S. M., rođena 1956. u Mostaru, i F. B., rođen 1951. u Crnićima - Greda, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“.
Službeni izvještaj FUP je podnio nastavljajući aktivnosti na provjeri dodjele kredita koje je u periodu 2005.- 2007. godina vršilo Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.

Postoji osnov sumnje da su S. M. i F. B. u svojstvu odgovornih lica u pravnim subjektima u navedenom periodu aplicirali za namjenske kredite, koji su im i odobreni, nakon čega su dobivena novčana sredstva utrošili u druge svrhe.

Nenamjenskim trošenjem novca obje osobe su prekršile odredbe ugovora koje su potpisali s navedenim ministarstvom te na taj način oštetile federalni budžet za 2006. godinu u iznosu 12.000 KM, a za 2007. godinu u iznosu 6.000 KM.

Oba predmeta su predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Mostar na daljnje postupanje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: