BiH
0

Rumuni s bankomata lažnim karticama podigli 35.000 KM

FENA
Uhapšeni Rumuni (Foto: SRNA)
Uhapšeni Rumuni (Foto: SRNA)
Troje državljana Rumunije uhapšenih u Prijedoru sumnjiče se da su na području BiH najvjerovatnije tokom februara ove godine izrađivali i upotrebljavali lažne kreditne kartice za bezgotovinsko plaćanje te s bankomata podizali novac u različitim valutama i apoenima, čime su ostvarili protupravnu imovinsku korist od oko 35.000 KM.

Uhapšeni su 2. marta zajedničkom akcijom radnika Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, Stanice javne bezbjednosti Prijedor i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a te predati nadležnom tužilaštvu, potvrđeno je danas na vanrednoj pres-konferenciji zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka Željka Domazeta i načelnika Sektora kriminalističke policije Nedeljka Lubure.

Daniel Antoni (36), Georg Gurea (46) i Grigor Radu Lucian (31) uhapšeni su na osnovu operativnih saznanja o kriminalnim aktivnostima koje se odnose na neovlašteno podizanje novca s bankomata ispred Hipo-Alpe-Adria banke u Prijedoru.

Kod njih je pronađena veća količina novca u domaćoj i stranoj valuti.

Spomenute osobe privedene su u službene prostorije, gdje je tokom boravka u prostorijama sanitarnog čvora jedna od njih zatečena kako pokušava da odbaci papire za koje je naknadno utvrđeno da bi mogle sadržavati serijske brojeve kartica i PIN brojeva za njih.

Istoga dana, u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru pronađeno je i vozilo "Dachia logan“, bijele boje, rumunskih registarskih oznaka, koje su koristili uhapšeni Rumuni.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru radnici policije izvršili su pretres vozila i pronašli su te privremeno oduzeli 12.700 eura u različitim apoenima i više bankovnih kartica crvene boje, laptop računar "Sony“ te odjevne predmete koji su korišteni prilikom podizanja novca s bankomata.