Još za života
0

Ručnim bombama osigurao vikendicu od razbojnika

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Državljanka Srbije M. O. (52) iz Subotice jučer se obratila laktaškoj policiji tvrdeći da u mjestu Slatina posjeduje očevu vikendicu koju je naslijedila, ali da sumnja da se u njoj nalaze bombe i eksplozivna sredstva.

Prema informacijama iz policije, M. O. je navela da u vikendicu nije ulazila od očeve smrti, koji je preminuo 12. oktobra prošle godine.

"Ona je navela da je od komšija saznala kako je njen otac za života u kući postavio eksplozivne naprave, zbog čestog provaljivanja. Odmah nakon prijave vikendicu je osigurala policijska patrola, a sa slučajem su upoznati i pripadnici Civilne zaštite Laktaši", rekli su za portal Sarajevo-x.com u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Nakon toga u vikendicu su stigli i pripadnici Odjela protivdiverzantske zaštite koji su pronašli i deaktivirali tri ručne bombe koje su bile postavljene na prozore i vrata, sa namjerom da se aktiviraju na potez.

Kako je saopšteno, nakon ulaska u vikendici je pronađeno još sedam ručnih bombi i jedna automatska puška, koje su oduzete.