Crna hronika
0

RS: Policija privela odbjeglog vozača koji je usmrtio pješakinju

Piše: E. F.
Policija u Republici Srpskoj uhapsila je sinoć odbjeglog vozača koji je noć ranije u Banjoj Luci udario i na mjestu usmrtio pješakinju Dušku Rađević (36). Kako smo saznali u banjalučkoj policiji radi se o S.K. (52) iz Banja Luke, a pronađen je i uhapšen u ulici Petra Preradovića.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u ulici Krajiških brigada u Banjoj Luci, kada je ženu, dok je prelazila cestu, udario sivi džip.

Vozač je pobjegao sa mjesta nesreće, a cijeli slučaj policiji je prijavio slučajni očevidac događaja.

Naime, nakon saznanja da se dogodila saobraćajna nezgoda, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka je zajedno sa policijskim službenicima izvršio uviđaj i naložio je preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji u cilju pronalaska učesnika saobraćajne nezgode koji se nakon nezgode udaljio sa lica mjesta.

Na licu mjesta izizeti su tragovi i predmeti koji su predstavljali početne indicije koje su upućivale na vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Izuzimanjem video snimaka, saslušavanjem većeg broja svjedoka, i preduzimanjem niza istražnih radnji došlo se do saznanja da je vozilo marke „Mercedes“ tip ML učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Nakon toga, policijski službenici su pristupili pronalaženju i pregledu svih registrovanih vozila navedene marke i tipa te prilikom obavljanja ovih aktivnosti pronašli su vozilo marke „Mercedes“ tip ML, sive boje, koje koristi S.K. iz Banja Luke.

U toku je kriminalistička obrada lica, a sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzeće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.