Crna hronika
0

Ronioci pronašli i tijelo mladića u jezeru kod Orašja

SRNA
Članovi Ronilačkog kluba "Nemo" pronašli su u vještačkom jezeru Špionica u Tolisi kod Orašja tijelo Ilije Klajića (25), sedam metara dalje od mjesta gdje je prethodno pronađeno tijelo njegove djevojke Romane Rapatić (23) godine.

Klajićevo tijelo pronađeno je u 10.20 sati. Očevici tvrde da je neposredno prije nesreće Klajić uzeo djevojku u naručje i da su se tako spustili u vodu.

"Bila je to šala, a poslije smo čuli da se prskaju vodom i smiju", rekla je djevojka, koja je sa svojim mladićem jučer došla na kupanje zajedno sa nesrećnim parom.

Portparol MUP-a Posavskog kantona Josip Dominković rekao je da je ovo treće utapanje u posljednja tri dana u ovom kantonu.

"Pozivamo kupače da se kupaju samo na lokacijama gdje postoje spasilačke službe i da se ponašaju u skladu sa preporukama ljekara, da ne skaču u vodu nepripremljeni", rekao je Dominković.

On je apelovao da obrazovne ustanove, u okviru fizičkog vaspitanja, počnu sa edukacijom plivanja na svim nivoima.

"Živimo na području velikih rijeka i revira, apsolutno nepripremljeni na opasnost od vode", upozorio je Dominković, podsjećajući da je posljednja tragedija u Tolisi, najvjerovatnije, uzrokovana nepoznavanjem plivanja.

Prethodno je član Ronilačkog kluba "Nemo" Neđo Mićić potvrdio Srni da je tijelo djevojke pronađeno u jezeru jutros oko 9:15 sati. On kaže da je djevojka bila obučena, te da su na obali nađene i cipele.